Το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (πρώην Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης) αποτελεί διεύθυνση του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Υποστηρίζει σταθερά την καινοτόμο καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές και τα είδη της. Στο τριπλό σχήμα καλλιτέχνης – έργο – κοινό, το ΠΚΤ δεν περιορίζεται στον ρόλο του διεκπεραιωτή, αλλά λειτουργεί ως ενεργός διαμεσολαβητής εμψυχώνοντας την επικοινωνία.

Αφουγκράζεται την κοινωνική πραγματικότητα, ενημερώνεται γύρω από τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης τέχνης, συμμερίζεται τις προσδοκίες και τις ανησυχίες των καλλιτεχνών, συμμετέχει και συγκροτεί δίκτυα ανταλλαγών πολιτισμικού προϊόντος και εμπειρίας, επιδιώκει να στηρίξει τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά εγχειρήματα, προσφέροντας ένα βήμα προβολής και θεωρητικής τεκμηρίωσης του έργου τους,

προγραμματίζει και υλοποιεί εσωτερικές παραγωγές με ένα διευρυμένο πνεύμα απορρίπτοντας τους εκ των προτέρων αποκλεισμούς και τις αποκλειστικότητες, επιδιώκει γόνιμες συνεργασίες που υπηρετούν τον κοινό στόχο της πολύπλευρης υποστήριξης και προβολής του καλλιτεχνικού έργου.

H διερεύνηση της ποικιλομορφίας συστημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, θεματικές εκθέσεις που αποτυπώνουν το πνεύμα της εποχής και αφιερώματα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες αποτελούν τον πυρήνα του εκθεσιακού προγραμματισμού.

Η διεύρυνση του κοινού, η υποστήριξη των εκθέσεων με παράλληλες δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η δικτύωση και συνεργασία με αντίστοιχα του εξωτερικού, η διεύρυνση της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου και η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων στον δημόσιο χώρο συγκαταλέγονται στις βασικές προτεραιότητες του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών.

Επικοινωνία και Οδηγίες Κατεύθυνσης

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00 – 18:00
ΠΕΜΠΤΗ: 10:00 – 22:00
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
EMAIL
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ